SOD v Zelenom kamute

kamutovy klasSOD, čiže super-oxid dismutáza je silný, telu vlastný antioxidant. Mladá pšenica nielenže obsahuje SOD, ale aj podporuje výrobu vlastnej SOD v tele. Preto je mladá pšenica ideálne vybavená na vyradenie mutagénov, ktoré môžu napádať našu genetickú výbavu. Vyplýva to aj zo slova dis - mutáza = zabraňuje mutáciám zdravých buniek.

Ale nie všetky druhy pšenice majú rovnaký obsah SOD. Jeden z mnohých dôvodov prečo uprednostniť pšenicu Kamut je to, že sa jedná o nekrížený, divoký druh. Na svete je veľa divokých odrôd pšenice, ale iba tri, či štyri sú nekrížené. Najlepšiu chuť, antioxidačnú silu a zostatkovú biofotónovú energiu z nich má kamut. Zelený Kamut je veľmi mocná zelená pšenica. Zrnko kamutu je veľmi tvrdé a veľmi veľké a ľahko klíči v hocijakom podnebí. Chutí lepšie, má viac živín a silnejšie antioxidanty ako iné druhy pšenice. Spomedzi rôznych pšeničných štiav, má naša pšenica kamut potvrdený najvyšší obsah SOD. A toto bohatstvo sa v nej vyskytuje prirodzene!